Benone Marcu, în preliminariile categoriei 48 kg la Europene

Pe 6 noiembrie au avut loc la Liverpool, în Anglia, deschiderea oficială, cântarul și tragerile la sorți din cadrul Campionatelor Europene de box pentru seniori

În cadrul categoriei 48 kg, printre cei 11 participanți se află și boxerul Benone Marcu, de la CFR-CSȘ Unirea Iași, singurul pugilist ieșean participant la competiția din Marea Britanie. Însoțit de antrenorul Nicu Brânzei, el a ajuns în Anglia cu “bani de împrumut” și cu ajutorul colegului Cristian Hodorogea, care domicilează de mai mulți ani în Anglia și participă la galele de box profesionist. În preliminariile cat. 48 kg, Benone Marcu va întâlni pe turcul Eerhat Pehlivan, câștigătorul din acest meci urmând a întâlni în sferturile de finală pe învingătorul dintre Alfonso Pinto (Italia) și Sergey Kazakov (Rusia). Al treilea meci din preliminarii este cel între Denys Shkarubo (Ucraina) și Lukasz Maszczyk (Polonia), câștigătorul lui urmând a se lupta în sferturi cu spaniolul Jose de la Nieve Linares. Celelalte două confruntări din sferturile de finală sunt Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia) și Anton Bekish Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria). Celelalte întâlniri ale pugiliștilor români la CE Liverpool, în urma tragerilor la sorți care au avut loc până la ora prânzului, sunt:

- cat. 54 kg (turul 2): Veronel Tarău (de la Pandurii Tg. Jiu) - Mateusz Mazik (Polonia);

- cat. 57 kg (turul 2): Bashir Hassan (Suedia) - Iulian Stan (Steaua București); 

- cat. 60 kg (preliminarii): Lyubomir Marjanovich (Serbia) -

Georgian Popescu (Petrom Petrolul Ploiești);

- cat. 64 kg (preliminarii): Dimitry Levin (Israel) – Ionuț Gheorghe (Farul Constanța).

Vor mai participa la competiția de la Liverpool pugiliștii Flavius Bia (cat. 69 kg, LPS Timişoara), Roland Gavril (cat. 75 kg, FCM Bacău), Constantin Bejenaru (cat. 81 kg, FCM Bacău) și Petrișor Gănănău (cat. 91 kg, Pandurii Tg Jiu).

Dan TEODORESCU