Haltere şi box, cu sportivii de la CFR Iaşi, la Bucureşti şi Bacău

Campionatele Naţionale de haltere pentru seniori – etapa I, se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, acolo unde clubul CFR Iaşi are trei reprezentanţi, pe Bianca Grigoraş, Mădălina Ţibichi şi George Tănase, pregătiţi de antrenorul emerit Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (doar 12 ani şi doar 45 kg greutate corporală, cu o vechime în haltere de numai 4 luni !) şi-a îndeplinit baremul de calificare la faza finală (care a fost 25 kg la smuls şi 35 kg la ridicat) reuşind un total de 69 kg, după ce a smuls 30 kg şi a ridicat 39 kg şi a reuşit să execute toate cele 6 încercări. Astăzi intră în concurs Mădălina Ţibichi (FOTO / 53 kg, care este şi componentă a lotului naţional de cadeţi şi a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi), iar joi va concura debutantul George Tănase (cat. 69 kg).
Vă mai informăm că ieri, în cadrul Adunării Generale de la FR Haltere, Nicu Vlad a fost reales pe post de preşedinte, pentru al patrulea mandat consecutiv. Pentru funcţia de membru în prezidiul federal a concurat şi antrenorul Dănuţ Fron (CFR Iaşi), care a primit 6 voluri, ultimul ales pe listă având 8 voturi !

* Cupa României de box va fi găzduită de Sala de Atletism din Bacău

Trecând la box să menţionăm că în această după-amiază de miercuri, 13 martie, va debuta la Sala de Atletism din Bacău, Cupa României la box pentru seniori, unde participă 88 pugilişti. Vor fi şi doi sportivi ieşeni în competiţie, Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg - cu 13 sportivi participanţi) şi Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 69 kg - cu 8 sportivi participanţi), ambii fiind asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei.
În prima gală de miercuri, de la ora 16.30, unde au fost programate 24 meciuri, în meciul cu nr. 14 Ionuţ Andronache va boxa cu Iulian Stan (Steaua Bucureşti), iar joi, tot în gala de la ora 16.30, Daniel Mocanu se va duela în ring cu Nicu Manea (CSM Upetrom Petrolul Ploieşti).
Vor urca treptele ringului şi fraţii de la Nicolina Iaşi, Marcel Arădoaie (cat. 64 kg) şi Andrei Arădoaie (cat. 75 kg), legitimaţi acum la Dinamo Bucureşti. Finalele Cupei României sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00. Se aşteaptă prezenţa la Bacău şi a noului staff al FR Box, în frunte cu preşedintele Leonard Doroftei.
DAN TEODORESCU
* ULTIMA ORĂ:
În aceasta seară, la Sala Olimpia din Bucureşti au continuat Campionatele Nationale de haltere pentru seniori - etapa I. Mădălina Ţibichi, de la CFR Iaşi, a reuşit la cat. 53 kg un total de 107 kg (47 kg la smuls si 60 kg la aruncat) si s-a calificat cu brio la faza finală a competiţiei. Baremul era de 35 kg la smuls si 45 kg la aruncat, care a fost depăşit de Mădălina Ţibichi, care este şi componentă a lotului naţional de cadeţi al României şi sportivă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, dar aparţine în continuare tot de CS CFR Iaşi..
"Sunt bucuros de rezultatele Mădălinei, care are un mare viitor în sportul halterelor din România. Ea poate participa şi reprezenta România şi la Europenele din această toamnă, din Lituania", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron. (DanTe)
* ULTIMA ORĂ 2:
La Cupa României de box de la Bacău, Ionuţ Andronache a fost învins la puncte de mult mai experimentatul Iulian Stan. Din păcate, Daniel Mocanu s-a accidentat la antrenament şi este incertă participarea lui la meciul de joi. Antrenorul Nicu Brânzei a fost propus să facă parte din Colegiul de Antrenori al FR Box, colegiu condus de Titi Tudor. (DanTe)