Halterofila ieşeană Mădălina Ţibichi a început anul competiţional cu o medalie de aur !

Recent, pe malurile Dunării, s-a disputat Cupa Municipiului Galaţi la haltere, competiţie la care au participat mai multe cluburi de profil din zonă, dar şi sportivii Centrului Naţional Olimpic pentru juniorii II din localitate. Mădălina Ţibichi (FOTO / 14 ani), care aparţine în continuare de clubul CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron), dar care a fost selecţionată în lotul naţional de cadete şi se pregăteşte de câteva luni la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a ocupat locul 1 pe podium şi a cucerit medalia de aur la categoria 53 kg, cu un total de 103 kg (46 kg la smuls şi 57 kg la aruncat).
A progresat foarte mult Mădălina în ultima perioadă şi dacă merge tot aşa, eu cred că ea va putea reprezenta România la Campionatele Europene de haltere din luna septembrie, din Lituania. În schimb, o altă speranţă din secţia noastră de haltere de la CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu, în vârstă de 17 ani, a dispărut de la antrenamente de câteva zile şi am auzit că vrea să abandoneze haltere ! E opţiunea lui, aşa cum a fost în urmă cu câteva luni şi opţiunea unui alt talent, Teodora Dănilă, care a abandonat şi ea halterele, un sport dificil într-adevăr, care cere multă muncă, dar extrem de frumos !”, ne-a declarat astăzi antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron.
În prezent, secţia de haltere de la CFR Iaşi nu duce totuşi lipsă de talente, în vizorul antrenorului Dănuţ Fron pentru marea performanţă fiind tinerii sportivi Bianca Grigoraş (cat. 48 kg), George Tănase (cat. 69 kg), Alexandra Nichitoaie (cat. 44 kg).
În perioada 12-16 martie 2013, secţia de haltere de la CFR Iaşi va fi prezentă cu 3 sportivi (Ţibichi, Grigoraş, Tănase) la prima fază a Campionatului Naţional de seniori, găzduită de CS Olimpia Bucureşti, unde se speră într-o comportare foarte bună şi în calificarea la faza finală de la Bistriţa, din luna noiembrie.
Tot pe 12 martie, la Bucureşti, va avea loc Adunarea Generală de Alegeri în cadrul FR Haltere, acolo unde credem că Nicu Vlad nu poate scăpa un nou mandat pentru postul de preşedinte.
Pe 7 septembrie 2013, clubul ceferist ieşean va organiza prima ediţie de la Cupa Nicu Vlad – CFR Iaşi la haltere.
DAN TEODORESCU