Clubul Sportiv CFR Iaşi

La arenele CS CFR Iaşi s-a încheiat Memorialul Florenţa Mihai la tenis!

În perioada 22-25 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi s-au derulat întrecerile ediţiei a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12 şi 16 ani, la masculin şi feminin. A fost un turneu din calendarul FR Tenis, de categoria superioară I.
După întreceri palpitante, clubul organizator, CS CFR Iaşi a cucerit două trofee, ambele la categoria de vârstă 16 ani, prin Răzvan Aghion şi respectiv Bianca Andrei.
La masculin, deşi nu a împlit nici 14 ani, ceferistul Răzvan Aghion a obţinut pe tabloul tip şah trei victorii din tot atâtea posibile şi s-a clasat pe locul 1, după următoarele succese: 6-3, 6-3 cu Ştefan Luca (Viva TC Galaţi), 6-3, 6-0 cu Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) şi 6-0, 6-0 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi).
La feminin, tot pe tabloul tip şah, ceferista Bianca Andrei a obţinut tot trei victorii şi nu a pierdut nici un game! A fost 6-0, 6-0 pentru Bianca în confruntările cu Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), Anca Pintilie (TCM Roman) şi Ioana Basarab (Dacia Galaţi).
Ceilalţi câştigători ai turneului organizat în memoria "Doamnei Tenisului Românesc", Florenţa Mihai, au fost:
- Cat. 10 ani: Sergiu Urzică (ATC Victor Hănescu Bucureşti) - la masculin şi Ioana Rachieru (Condor Piatra Neamţ) - la feminin.
- Cat. 12 ani: Radu Constantin Paivant-Deliescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti), respectiv Maia Todiriţă (CS Condor Piatra Neamţ).  
Arbitrul principal al turneului de tenis de la CS CFR Iaşi a fost Ionel Cobuz, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion.
DAN TEODORESCU

 

La arenele CFR Iaşi: În memoria Doamnei Tenisului Românesc - Florenţa Mihai!

În perioada 22-28 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi va avea loc ediţia a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, la masculin şi feminin.
Doamna Tenisului Românesc, Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland Garros în 1977, a trecut "în lumea umbrelor" la vârsta de 60 ani, în urma unei boli necruţătoare, pe 14 octombrie 2015, de Sf. Parascheva. A fost o prietenă statornică a Clubului Sportiv CFR Iaşi, iar multe turnee juvenile sau de seniori organizate şi găzduite de arenele de tenis de la "Gara Mare", pe plan naţional şi internaţional, au fost supervizate de bucureşteanca Florenţa Mihai, un om de o rară modestie, un om care a pus mult suflet în tot ceea ce a făcut şi un foarte bun profesionist în "sportul alb".
Turneul de la arenele CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, organizat în memoria regretatei Florenţa Mihai, va fi de categoria I şi a II-a la 14 ani.
Arbitrul principal al turneului de tenis denumit "Memorialului Florenţa Mihai" va fi Cătălin Costaş, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion, ambii din Iaşi.
Arenele de tenis CFR Iaşi numără patru terenuri pe zgură de cea mai bună calitate, iar jucătorii clasaţi pe podium vor primi premii sportive din partea organizatorilor.
Să menţionăm că, în intervalul 24 iunie-2 iulie 2017, la Bucureşti a avut loc turneul ITF feminin cu premii de 15.000 dolari, denumit "Florenţa Mihai Trophy", supervisorul ITF fiind bucureşteanul Mihai Dumitrescu, care a fost prezent de multe ori şi la arenele de tenis CFR Iaşi, în aceeaşi calitate.
Trofeele puse în joc de FRT au fost dobândite de Cristina Ene (România) / Alexandra Perper (Republica Moldova) - la dublu feminin şi de Cristina Dinu (România, venită din calificări) - în proba de simplu. În proba de dublu, ieşeanca Andreea Prisacariu, alături de ucrainianca Anastasiya Fedoryshyn a fost semifinalistă.
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Ionela Atincăi, la un pas de podium la "Naţionalele" de haltere de la Botoşani

Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (15-17 ani) s-au desfăşurat în această săptămână la Botoşani. Datorită unor probleme financiare, CS CFR Iaşi a trimis la CN de la Botoşani o singură sportivă, pe Ionela Atincăi, însoţită de antrenorul Dănuţ Fron, care trebuia să concureze la categoria 69 kg. Deoarece delegaţia ieşeană nu a putut participa marţi, 11 iulie, la şedinţa tehnică, tot din lipsa banilor plecarea spre Botoşani fiind efectuată doar miercuri, sportiva Ionela Atincăi (doar 15 ani) a fost înscrisă automat la categoria 63 kg, acolo unde s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 50 kg la smuls, 70 kg la aruncat şi 120 kg la totalul olimpic.  
"Datorită faptului că nu am participat la şedinţa tehnică de marţi, sportiva Ionela Atincăi nu a fost validată la categoria care a fost înscrisă în concurs de mine, cu ajutorul unui coleg de breaslă, pierzând astfel trei medalii de bronz. Dacă Ionela concura la categoria 69 kg, ea cucerea trei medalii de bronz, dar la 63 kg ea s-a clasat de 3 ori pe locul 4! Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva... Vă mai pot spune că, la doar 15 ani, halterofila noastră are un viitor promiţător, fiind curtată de câteva cluburi mari din ţară. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Tot la Botoşani, halterofila Bianca Grigoraş (17 ani), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, dar care acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit trei medalii de argint la categoria 53 kg, cu următoarele performanţe: 67 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 147 kg la totalul olimpic.
Din data de 8 august, la Bistriţa, CS CFR Iaşi va fi prezent cu halterofilul Ilie Ciotoiu (22 ani) la finalele Campionatului Naţional de tineret (Under 23).
După această finală, în perioada 15-22 octombrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu va participa la Campionatele Europene de haltere de tineret (Under 23 ani) de la Tirana, din Albania, acolo unde are şanse la noi medalii la nivel internaţional. 
DAN TEODORESCU

 

"Splendorile verii" au ajuns la clubul ceferist ieşean de la Râpa Galbenă

Miercuri, pe 12 iulie 2017, după furtuna de la Iaşi, în "Dulcele Târg" a răsărit din nou soarele şi cu această ocazie Clubul CFR de la Râpa Galbenă a găzduit, în faţa unui public numeros şi în sala mare de spectacole vernisajul expoziţiei "Splendorile verii în culori şi versuri", organizată de Uniunea Artiştilor Plastici / UAP - Filiala Iaşi.
Expozanţii au fost Gabriela Cucinschi (organizatoarea manifestării), Calistrat Robu, Dan Luca, Elena Chirica, Ovidiu Cucinschi, Mioara Tereja, Octavia Viziteu, Paul Răzvan Robu, Silviu Teodorescu.
Printre lucrările de pictură şi fotografie artistică s-a strecurat şi arta decorativă, cel mai tânăr expozant fiind elevul de numai 10 ani Silviu Teodorescu, din clasa a IV-a a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" Iaşi, cu o reuşită mini-expoziţie de quilling, apreciată şi de criticul de artă prof. univ. dr. Mihai Păstrăguş, care a menţionat: "Arta decorativă denumită quilling este un început bun şi promiţător pentru tânărul Silviu Teodorescu. El are toate şansele să facă un liceu de arte şi o facultate de profil, pentru a învăţa cât mai multe lucruri bune la acest capitol!".
În prezentarea expoziţiei, prof. Mihai Păstrăguş a mai spus: "Noi aici nu avem genii, ci însuşiri şi talente. Avem pictură, fotografie artistică şi artă decorativă. Arta modernă este o metodă de interpretare, cea clasică este o metodă de redare!".
Moderatorii manifestării au fost directorii Paul Zamfir (Clubul CFR Iaşi) şi Mihai Batog-Bujeniţă (Asociaţia Literară Păstorel Iaşi / ALPI), primul menţionând: "La Iaşi, în 1925, s-au inaugurat Clubul CFR şi Palatul Culturii. În această sală de la Clubul CFR Iaşi a concertat Corul Madrigal, sub bagheta maestrului Marin Constantin, dar şi un ansamblu coral venit din Statele Unite ale Americii. În această sală vrem să avem o armonie! Şi pictura este muzică!".
În continuare, au concertat în faţa publicului pianistele Rebecca Diaz-Hariga (12 ani, din tată peruan şi mamă româncă) şi Andreea Romanescu (18 ani), ambele coordonate la cercul de profil de la Clubul CFR Iaşi de prof. Iulia-Doina Dinu.
După ce Gabriela Cucinschi şi Calistrat Robu au împărţit diplomele de excelenţă din partea UAP expozanţilor şi scriitorilor prezenţi la eveniment, au urmat recitalurile de muzică populară ale elevilor Karla Ursu (8 ani) şi Andrei Nicăi (10 ani), cu multe premii la activ în concursurile de profil la nivel local şi naţional.
În cadrul manifestării de la Clubul CFR Iaşi de pe str. Râpa Galbenă nr. 12, au mai fost şi două lansări de carte, autorii fiind pr. Vasile Ungureanu (Simfonii poetice) şi jurnalistul Dan Teodorescu (Regi şi Regine la Palat). În cadrul unui spectacol artistic de zile mari şi-au mai dat concursul epigramiştii şi poeţii de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (Mihai Batog-Bujeniţă, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Petronela Alexa, Eugen Deutsch, Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc), iar actorul Emil Gnatenco a recitat din poezia patriotică a preotului Vasile Ungureanu.
Apoi pr. Vasile Ungureanu a recitat şi domnia sa, cu mult patos, din propriile poeme şi a spus: "Eu nu-s poet, eu sunt român, iar toţi românii sunt şi poeţi. Nu eu scriu versuri, ci îngerii îmi dictează ce să scriu!".
"Iată un Român adevărat, îl cheamă... Ungureanu!", a remarcat scriitorul şi comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă.
Despre cartea "Regi şi Regine la Palat", de jurnalistul Dan Teodorescu, dedicată "sportului minţii" (şahul) şi culturii ieşene, au vorbit Mihai Batog-Bujeniţă, Paul Zamfir şi Eugen Deutsch, ultimul menţionând: "Prietenul Dan Teodorescu este un om foarte muncitor şi foarte serios în tot ceea ce face. În ultimii doi ani a scris şapte cărţi în opt volume. Cu pixul şi creionul în mână notează tot pe unde trece, la manifestările culturale şi sportive la care participă. De aceea îmi îngădui să-l numesc nu Dan Căpitan de Plai, ci Dan Căpitan de Plaivaz!".
În cadrul "reprizei a treia" a manifestării culturale ieşene, în discuţiile amicale purtate cu publicul spectator, Dan Teodorescu a tras "concluziile", pe care le-a împărtăşit prietenilor: "Până în prezent, ca turist şi ca director sportiv al Clubului Sportiv CFR Iaşi am vizitat 12 ţări europene. Am fost în Ungaria, Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Slovenia. Ca român, peste tot am fost primit cu multă ospitalitate şi am ajuns la concluzia că degeaba eşti tu Dan Căpitan de Plaivaz în ţara ta, deşi eu nu sunt, după armata făcută, decât... Locotenent în rezervă şi apoi retragere, dacă nu te raportezi şi la Europa, la lumea largă, iar România trebuie să fie cunoscută în toată lumea, nu numai în zona Carpaţilor. Am scris în cărţile mele despre modul cum România a ajuns să aibă succese în toată lumea, atât în sport, cât şi în cultură. Voi continua pe această linie, chiar dacă, pot fi şi de acord cu vorbele lui Stelian Tănase, care îmi spunea la un moment dat: Domnule Teodorescu, eu am să scriu în continuare cărţi, chiar dacă pe lumea asta va mai exista un singur cititor de carte şi acela am să fiu eu!". Fără alte comentarii...
(REDACŢIA)