Clubul Sportiv CFR Iaşi

Pe ringul din SUA: "13" cu noroc pentru pugilistul ieşean Alex Marin!

"Pantera Neagră" German Ivan Meraz (Mexic, 30 ani) a debutat în boxul profesionist pe 16 iulie 2005. A urcat pe ringul magic de 100 ori, unde a reuşit 55 de victorii, dintre care 32 au fost prin KO. 
Pe 20 mai 2017, în Gala de box profesionist "MGM National Harbor", din Oxon Hill - Maryland (SUA) el s-a confruntat cu românul Alexandru Marin (25 ani), crescut la CS CFR Iaşi de antrenorul Nicu Brânzei. Pugilistul ieşean Alexandru Marin a debutat în boxul profesionist pe 22 iunie 2013 şi are la activ, până acum, 13 meciuri disputate, cu tot atâtea victorii la activ, 9 dintre ele fiind prin KO.
Ultima "victimă" pe ringul de box al ieşeanului Alex Marin - alias "Spartanul" este chiar mexicanul German Ivan Meraz, învins de pugilistul român în gala din 20 mai 2017.
În cadrul categoriei "supercocoş", pe distanţa a 6 runde, Alexandru Marin l-a învins la puncte pe German Ivan Meraz, în unanimitate, deciziile celor trei judecători de ring (Dave Braslow, John Gradowski, Don Risher) fiind identice, de 60-54 în favoarea românului. Meciul a fost condus de arbitrul de ring Harvey Dock.
Născut la Iaşi, pe 22 martie 1992, Alexandru Marin este în prezent rezident în Bethesda (Maryland, SUA), unde trăieşte împreună cu soţia şi fiica sa.
DAN TEODORESCU

 

Nume noi la manifestarea de lansare a cărţii REGI ŞI REGINE LA PALAT, de jurnalistul Dan Teodorescu

“Regi şi Regine la Palat“, a şaptea carte în ultimii doi ani editată de jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu, vede lumina tiparului la editura PIM Iaşi. Este o carte dedicată “sportului minţii”, cu reportaje de la recentul Campionat Mondial Şcolar de Şah de la Palatul Culturii din Iaşi, acolo unde ieşeanca Miruna-Daria Lehaci a devenit campioană mondială, cu alte amintiri de neuitat din lumea şahului ieşean, naţional şi internaţional, de la importantele momente din viaţa unei mari şahiste ieşene, Alina L'Ami (ex-Motoc, fostă campioană mondială în anii din urmă în Brazilia, când avea doar 10 ani) şi până la vizita la Iaşi a multiplului campion mondial Anatoli Karpov. Vor mai fi însă şi alte relatări de la competiţiile europene şi mondiale de şah organizate în "Dulcele Târg al Ieşilor", cât şi de la turneele juvenile din cadrul secţiunii "Şah în şcoală şi grădiniţe".
Un alt capitol al cărţii îl reprezintă reportajele autorului în urma manifestărilor culturale din lunile aprilie şi mai 2017, la care a participat.
Volumul în cauză numără 230 pagini, iar în prefaţa şi postfaţa lui sunt editorialele semnate de oameni importanţi din lumea şahului românesc, precum Vasile Manole şi Ştefan Axinte, respectiv Vladimir Danilov. Pe coperta 4 se găsesc însemnările literare ale scriitorului Eugen Deutsch şi un sonet dedicat prietenului Dan Teodorescu, alias "DanTe".
Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, pe 24 iunie 2017, de la ora 11.00, în saloanele Pensiunii Aristocrat din Iaşi (manager: Romeo Hamăn), din Şoseaua Bucium nr. 51 G, în cadrul unui spectacol artistic şi sportiv de zile mari!
Faţă de ultima relatare, nume noi au fost înscrise pe lista invitaţilor, tocmai ca acest eveniment cultural să fie la cote cât mai înalte.
În cadrul acestei manifestări vor fi prezenţi epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă), interpreţii de muzică populară Vasile Iftimie, Alexandru Ursache, Karla Ursu, dar şi membrii Ansamblului Flocloric "Flori de Primăvară" (coordonator: prof. Romeo Luchian), din cadrul Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici" Iaşi.
Vor fi în recital şi tinerele interprete de muzică uşoară din cadrul Palatului Copiilor Iaşi: Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (de la clubul Minivox, clasa prof. Cristina Cozma), apoi Denisa Creţu, Giulia Sîrbu şi Daria Grigoraş (de la cercul Melos, clasa prof. Gabriela Nechita).
Din păcate, mica vedetă ieşeană Maia Mălăncuş (recenta câştigătoare a trofeului „Vocea României Junior“, de la Pro TV, antrenor: Marius Moga) nu va putea fi prezentă la eveniment, fiind plecată în acea perioadă în Italia, dar prin tatăl ei ne trimite un gând bun şi de succes!
Va mai concerta în faţa publicului violonista Ştefania Turcu, iar Ina Paladi, originară din Bălţi (Republica Moldova), va fi din nou alături de oamenii de cultură din Iaşi, printr-un recital actoricesc.
Momentele sportive vor avea în prim plan pe multipla campioană Claudia Teofana Postu (gimnastică ritmică), cât şi pe fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (taekwondo WTF).
Tot în cadrul manifestării din 24 iunie se va organiza şi un vernisaj expoziţional colectiv, pe două "segmente" artistice:
- Expoziţia de caricatură portretistică "Actori români de ieri şi de azi", de Eduard Mattes (Israel);
- Expoziţia de pictură "Suflet şi culoare", de ieşeanca Mariana Stratulat (membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România). 
Moderatorii evenimentului vor fi Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu. Intrarea este liberă! Vă aşteptăm cu drag! (REDACŢIA)

 

"Cupa Iaşului" la popice pentru veterani, un real succes la arenele CFR Iaşi

 

Sâmbătă, 27 mai 2017, la arena CFR Iaşi a avut loc Cupa Iaşului la popice pentru veterani (seniori +50 ani), competiţie organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). La festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediţii a competiţiei, manifestare moderată de directorul sportiv Dan Teodorescu, au participat Leonard Cănănău (reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi), Vasile Ţidularu (team-managerul echipei ieşene) şi cei 50 de sportivi şi sportive de la cele 10 echipe din ţară participante. Evenimentul din dimineaţa zilei de sâmbătă a fost "pigmentat" cu epigramele rostite în public de scriitorul Vasile Larco, în aplauzele celor prezenţi.
În continuare s-a dat startul competiţiei, structurată pe echipe şi în întrecerea individuală, fiecare grupare sportivă fiind alcătuită din cinci lansatori, dar s-au luat în calcul doar primele patru rezultate, la 100 bile lansate de fiecare concurent.
Pe podium au ajuns următorii sportivi veterani:
ECHIPE:
1. CS Tălmaciu (jud. Sibiu) - 1676 p.d.;
2. CFR Olimpia ACB I Iaşi - 1617 p.d. (au punctat: Mihai Chilaboc - 405 p.d., Aurel Roiu - 410 p.d., Ioan Dăscălescu - 382 p.d., Constantin Iftimie - 420 p.d., iar rezultatul de 379 p.d. obţinut de dr. Sorin Cotlarciuc nu a mai contat!);
3. CS Târgu Secuiesc - 1551 p.d.
Pe locul 7, din 10 participante, s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iaşi, cu 1466 p.d., după următoarele rezultate individuale: Vasile Croitoru - 346 p.d., Florin Dăscălescu - 376 p.d., Mihai Ispir - 361 p.d. şi Ioan Herman - 383 p.d., iar rezultatul doamnei Mariana Zlăvog (343 p.d.) nu a mai fost luat în calcul.
INDIVIDUAL:
- Categoria 50-59 ani:
1. Liviu Mailat (CS Tălmaciu / Sibiu) - 443 p.d.;
2. Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 420 p.d.;
3. Geza David (Braşov) - 413 p.d.
- Categoria 60-69 ani:
1. Vasile Cioacă (CS Tălmaciu / Sibiu) - 434 p.d.;
2. Gyorgy Kiss (Tg. Secuiesc) - 411 p.d.;
3. Aurel Roiu (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 410 p.d.
- Categoria 70-79 ani:
1. Ioan Herman (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 383 p.d.;
2. Florin Dăscălescu (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 376 p.d.;
3. Ioan Creţoiu (CS Tălmaciu / Sibiu) - 373 p.d.
- Categoria peste 80 ani:
1. Ştefan Deciu (este ieşean, dar a concurat pentru echipa din Hunedoara) - 291 p.d.;
2. Gheorghe Pârvu (Hunedoara) - 236 p.d.
- Feminin:
1. Emilia Ebel (Bacova / Timiş) - 390 p.d.;
2. Mariana Zlăvog (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 343 p.d.;
3. Aritina Telembeci (Constanţa) - 314 p.d.
În final, medaliatul cu aur al echipei ieşene, Ioan Herman, ne-a declarat: "Toate rezultatele ale tuturor jucătorilor celor două echipe ieşene se datorează antrenamentelor săptămânale pe care le-am făcut, sub coordonarea căpitanului şi antrenorului Vasile Ţidularu. Mai trebuie pusă în balanţă şi perseverenţa noastră de a evolua într-un sport frumos, practicat şi de noi, veteranii popicelor din Iaşi şi România, indiferent de vârstă! Ducem în continuare o viaţă sportivă fără cusur, tocmai pentru a putea face sport de calitate la orice vârstă. Şi cum performanţa cere sacrificii, mai ales în sport, facem şi noi multe sacrificii, pentru a putea practica fără cusur sportul popicelor, atât de drag nouă!".   
Din vestul ţării, un important reprezentant al echipei din Bacova, din judeţul Timiş, a mai menţionat: "La CS Bacova avem multe performanţe notabile în sportul popicelor, dar nici la noi şi nici la Timişoara nu avem o arenă de popice. Din păcate, pentru a cuceri medalii la nivel naţional trebuie să ne antrenăm la Hunedoara sau chiar să trecem în Ungaria, la Szeged...".
La festivitatea de premiere care a urmat competiţiei de la arena de popice CFR Iaşi au participat Nelu Lazariuc (acum reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi, după ce a fost nevoit să părăsească clubul CSM Iaşi), Vasile Ţidularu şi Vasile Botezatu, cei de pe podium primind cupe, medalii şi diplome. La locul I, popicarul şi scriitorul ieşean Sorin Cotlarciuc a oferit un volum beletristic propriu, din sumedenia de cărţi publicate în ultima vreme.  
Întrecerile de la Cupa Iaşului la popice pentru veterani au fost coordonate de arbitrul principal Iulian Gabriel Cucu, ajutat de secunzii Ştefan Sîrbu, Andrei Seliman, Ştefan Ouatu şi Eduard Pamfil, toţi cinci din Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Tenismenul Răzvan Aghion, în primii opt la turneul "Dr. Oetker Junior Trophy" din Bucureşti

Vineri, 26 mai, la CNT Bucureşti s-au disputat două runde din întrecerile de pe tabloul principal de simplu al competiţiei internaţionale de tenis denumite "Dr. Oetker Junior  Trophy", pentru categoria "Under 14 ani", turneul făcând parte din circuitul "Tennis Europe Junior Tour".
La simplu, în turul al III-lea (optimile de finală) am consemnat două rezultate cu implicaţii ieşene, de unul ne-am bucurat, iar de al doilea ne-am întristat, că aşa e în... sport! Iată-le:
- Masculin: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) - Arthur Fils (Franţa) 6-4, 3-6, 6-1;
- Feminin: Dariya Radulova (Bulgaria, favorita nr. 3) - Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) 6-1, 6-0.  
În turul al IV-lea (sferturile de finală), în luptă cu un adversar extrem de puternic, ieşeanul Răzvan Aghion a cedat cu 3-6, 2-6 în faţa britanicului Derrick Chen (al treilea favorit al probei de simplu), dar are satisfacţia de a fi în primii "8" la finalul competiţiei, în cadrul unui turneu internaţional de categorie superioară 1.
Pe 27 mai, în semifinalele turneului de la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti sunt programate meciurile:
- Masculin: Elmer Moller (Danemarca, nr. 1) - Derrick Chen (Marea Britanie, nr. 3) şi Petr Nesterov (Bulgaria, nr. 7) - Jack Pinnington Jones (Marea Britanie, nr. 2);
- Feminin: Oksana Selekhmeteva (Rusia, nr. 1) - Katerina Dimitrova (Bulgaria, nr. 4) şi Alexandra Petric (România, nr. 8) - Fatima Ingrid Amartha Keita (România, nr. 2).
Semifinalele probelor de dublu, la băieţi şi fete, sunt programate tot pe 27 mai, dar nici un jucător din România nu a ajuns în această fază competiţională.
Turneul internaţional de la Bucureşti aste arbitrat de Vlad Dominţeanu şi coordonat de directorul competiţiei, Cătălina Cristea. 
DAN TEODORESCU