Clubul Sportiv CFR Iaşi

"Splendorile verii" au ajuns la clubul ceferist ieşean de la Râpa Galbenă

Miercuri, pe 12 iulie 2017, după furtuna de la Iaşi, în "Dulcele Târg" a răsărit din nou soarele şi cu această ocazie Clubul CFR de la Râpa Galbenă a găzduit, în faţa unui public numeros şi în sala mare de spectacole vernisajul expoziţiei "Splendorile verii în culori şi versuri", organizată de Uniunea Artiştilor Plastici / UAP - Filiala Iaşi.
Expozanţii au fost Gabriela Cucinschi (organizatoarea manifestării), Calistrat Robu, Dan Luca, Elena Chirica, Ovidiu Cucinschi, Mioara Tereja, Octavia Viziteu, Paul Răzvan Robu, Silviu Teodorescu.
Printre lucrările de pictură şi fotografie artistică s-a strecurat şi arta decorativă, cel mai tânăr expozant fiind elevul de numai 10 ani Silviu Teodorescu, din clasa a IV-a a Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" Iaşi, cu o reuşită mini-expoziţie de quilling, apreciată şi de criticul de artă prof. univ. dr. Mihai Păstrăguş, care a menţionat: "Arta decorativă denumită quilling este un început bun şi promiţător pentru tânărul Silviu Teodorescu. El are toate şansele să facă un liceu de arte şi o facultate de profil, pentru a învăţa cât mai multe lucruri bune la acest capitol!".
În prezentarea expoziţiei, prof. Mihai Păstrăguş a mai spus: "Noi aici nu avem genii, ci însuşiri şi talente. Avem pictură, fotografie artistică şi artă decorativă. Arta modernă este o metodă de interpretare, cea clasică este o metodă de redare!".
Moderatorii manifestării au fost directorii Paul Zamfir (Clubul CFR Iaşi) şi Mihai Batog-Bujeniţă (Asociaţia Literară Păstorel Iaşi / ALPI), primul menţionând: "La Iaşi, în 1925, s-au inaugurat Clubul CFR şi Palatul Culturii. În această sală de la Clubul CFR Iaşi a concertat Corul Madrigal, sub bagheta maestrului Marin Constantin, dar şi un ansamblu coral venit din Statele Unite ale Americii. În această sală vrem să avem o armonie! Şi pictura este muzică!".
În continuare, au concertat în faţa publicului pianistele Rebecca Diaz-Hariga (12 ani, din tată peruan şi mamă româncă) şi Andreea Romanescu (18 ani), ambele coordonate la cercul de profil de la Clubul CFR Iaşi de prof. Iulia-Doina Dinu.
După ce Gabriela Cucinschi şi Calistrat Robu au împărţit diplomele de excelenţă din partea UAP expozanţilor şi scriitorilor prezenţi la eveniment, au urmat recitalurile de muzică populară ale elevilor Karla Ursu (8 ani) şi Andrei Nicăi (10 ani), cu multe premii la activ în concursurile de profil la nivel local şi naţional.
În cadrul manifestării de la Clubul CFR Iaşi de pe str. Râpa Galbenă nr. 12, au mai fost şi două lansări de carte, autorii fiind pr. Vasile Ungureanu (Simfonii poetice) şi jurnalistul Dan Teodorescu (Regi şi Regine la Palat). În cadrul unui spectacol artistic de zile mari şi-au mai dat concursul epigramiştii şi poeţii de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (Mihai Batog-Bujeniţă, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Petronela Alexa, Eugen Deutsch, Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc), iar actorul Emil Gnatenco a recitat din poezia patriotică a preotului Vasile Ungureanu.
Apoi pr. Vasile Ungureanu a recitat şi domnia sa, cu mult patos, din propriile poeme şi a spus: "Eu nu-s poet, eu sunt român, iar toţi românii sunt şi poeţi. Nu eu scriu versuri, ci îngerii îmi dictează ce să scriu!".
"Iată un Român adevărat, îl cheamă... Ungureanu!", a remarcat scriitorul şi comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă.
Despre cartea "Regi şi Regine la Palat", de jurnalistul Dan Teodorescu, dedicată "sportului minţii" (şahul) şi culturii ieşene, au vorbit Mihai Batog-Bujeniţă, Paul Zamfir şi Eugen Deutsch, ultimul menţionând: "Prietenul Dan Teodorescu este un om foarte muncitor şi foarte serios în tot ceea ce face. În ultimii doi ani a scris şapte cărţi în opt volume. Cu pixul şi creionul în mână notează tot pe unde trece, la manifestările culturale şi sportive la care participă. De aceea îmi îngădui să-l numesc nu Dan Căpitan de Plai, ci Dan Căpitan de Plaivaz!".
În cadrul "reprizei a treia" a manifestării culturale ieşene, în discuţiile amicale purtate cu publicul spectator, Dan Teodorescu a tras "concluziile", pe care le-a împărtăşit prietenilor: "Până în prezent, ca turist şi ca director sportiv al Clubului Sportiv CFR Iaşi am vizitat 12 ţări europene. Am fost în Ungaria, Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Slovenia. Ca român, peste tot am fost primit cu multă ospitalitate şi am ajuns la concluzia că degeaba eşti tu Dan Căpitan de Plaivaz în ţara ta, deşi eu nu sunt, după armata făcută, decât... Locotenent în rezervă şi apoi retragere, dacă nu te raportezi şi la Europa, la lumea largă, iar România trebuie să fie cunoscută în toată lumea, nu numai în zona Carpaţilor. Am scris în cărţile mele despre modul cum România a ajuns să aibă succese în toată lumea, atât în sport, cât şi în cultură. Voi continua pe această linie, chiar dacă, pot fi şi de acord cu vorbele lui Stelian Tănase, care îmi spunea la un moment dat: Domnule Teodorescu, eu am să scriu în continuare cărţi, chiar dacă pe lumea asta va mai exista un singur cititor de carte şi acela am să fiu eu!". Fără alte comentarii...
(REDACŢIA)

 

Popicarul ieşean Constantin Iftimie câştigă Cupa României în concursul veteranilor

Sâmbătă, 8 iulie 2017, etapa finală a Cupei României la popice pentru veterani (seniori +50 ani şi sub 50 ani) a avut loc la arena CFR Iaşi, la competiţie fiind prezenţi 24 de sportivi, dintre care doi în afară de concurs deoarece nu au parcurs toate cele trei etape anterioare. În această situaţie s-au aflat Opra Bodi Francisc (KSE Tg. Secuiesc) - 421 p.d. azi la Iaşi, la seniori +50 ani şi respectiv Haţegan Radu Cornel (CS Siderurgica Hunedoara) - 498 p.d., performanţă cu care putea câştiga o medalie de bronz, la seniori sub 50 ani.
După o întrecere spectaculoasă, arbitrată de ieşeanul Florin Ciolan, ajutat de secunzii Iulian Gabriel Cucu şi Ion Cercel, marele trofee puse în joc au revenit sportivilor Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB Iaşi) - la seniori +50 ani şi Călin-Ioan Cazacu (Clubul Sportiv al Oraşului Tălmaciu, fost în trecut legitimat la CFR Olimpia ACB Iaşi) - la seniori sub 50 ani.
Rezultatele complete au fost următoarele:

SENIORI +50 ani:
1. Iftimie Constantin (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 504 p.d.;
2. Haran Silvestru (CS al Oraşului Tălmaciu) - 494 p.d.;
3. Ebel Emilia (CS Siderurgica Hunedoara, marea surpriză a competiţiei) - 493 p.d.;
4. Beuck Erhard Dietrich (CS al Oraşului Tălmaciu) - 483 p.d.;
5. Vestemean Dan (CS al Oraşului Tălmaciu) - 482 p.d.;
6. Cioacă Vasile (CS al Oraşului Tălmaciu) - 471 p.d.;
7. Incze Ernö (ACS Corona 2010 Braşov) - 462 p.d.;
8. Kiss Arcadiu (KSE Tg. Secuiesc) - 456 p.d.;
9. Cotlarciuc Sorin Constantin (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 445 p.d. (127 p.d. la izolat);
10. Dehelean Aurel (CS Siderurgica Hunedoara) - 445 p.d. (125 p.d. la izolat);
11. Szilagyi Zoltan Samuel (ACS Corona 2010 Braşov) - 432 p.d.;
12. Lupulescu Vasile (CS Siderurgica Hunedoara) - 430 p.d.;
13. Toth Laszlo (ACS Corona 2010 Braşov) - 426 p.d.;
14. Jancso Carol Csaba (KSE Tg. Secuiesc) - 422 p.d.

SENIORI (Under 50 ani):
1. Cazacu Călin-Ioan (CS al Oraşului Tălmaciu) - 538 p.d.;
2. Szabo Attila (KSE Tg. Secuiesc) - 508 p.d.;
3. Ballash Mircea (CS al Oraşului Tălmaciu) - 495 p.d.;
4. Dehelean Beni-Aurel (CS Siderurgica Hunedoara) - 492 p.d.;
5. Lazăr Cristian Sorin (CS al Oraşului Tălmaciu) - 488 p.d.;
6. Raduly Zoltan (ACS Corona 2010 Braşov) - 471 p.d.;
7. Kiss Gyorgy (KSE Tg. Secuiesc) - 468 p.d.;
8. Geleriu Sorin Daniel (CS al Oraşului Tălmaciu) - 460 p.d.

Primii trei clasaţi pe podium, de la fiecare categorie de concurs, au primit din partea FR Popice, reprezentată la Iaşi de instructorul sportiv Iulian Nistor, cupe, medalii şi diplome. Clubul Sportiv organizator, CFR Iaşi, a fost reprezentat de directorul sportiv Dan Teodorescu.
La finalul competiţiei, popicarul ieşean Constantin Iftimie, câştigătorul Cupei României la seniori +50 ani, fost lăcătuş mecanic şi instalator la Depoul CFR Iaşi, în prezent instalator profesionist privat pe probleme sanitare şi termice interioare, ne-a declarat: "Acest trofeu câştigat azi reprezintă munca mea în domeniul sportiv, în afara orelor de program, peste cele pe care le petrec în profesia mea de instalator. Nu trofeul dobândit e totul pentru mine acum, ci am pus în balanţă mereu orgoliul meu de sportiv şi faptul că reprezint un club de tradiţie şi un oraş de elită al României, dacă mă refer la CFR şi la municipiul Iaşi, în care trăiesc! Am fost prezent la fiecare etapă dinaintea finalei de la Iaşi, am cheltuit peste 1.000 lei până acum pentru deplasările prin ţară la cele trei runde anterioare, tocmai pentru a putea lupta şi cuceri un trofeu important pentru Clubul Sportiv CFR Iaşi şi pentru oraşul meu". Fără comentarii...
DAN TEODORESCU

 

Răzvan Aghion, semifinalist la "Dyadora Trophy" de la Timişoara

La nici 14 ani împliniţi, talentatul tenismen Răzvan Aghion, component al Clubului Sportiv CFR Iaşi, a participa la turneul pentru categoria de vârstă 16 ani de la Timişoara, denumit Dyadora Trophy, acolo unde a fost nominalizat pe tabloul principal în cadrul circuitului internaţional "Tennis Europe".
În proba de simplu, având "ghinion" la tragerea la sorţi, Răzvan Aghion s-a confruntat în primul tur cu favoritul nr. 7, austriacul Nikki Stoiber, în faţa căruia a pierdut cu 0-6, 5-7.
În schimb, în proba de dublu, după un prim tur liber, cuplul Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) a avut "noroc" în sferturile de finală, deoarece perechea favorită nr. 3, Csanad Nyaradi (Ungaria) / Dusan Trunic (Serbia) s-a retras din competiţie, pe motive medicale. În semifinalele probei de dublu am consemnat: Eric Daniel Bogdan / Dragoş Petre Popeangă (România, nr. 2) - Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) 4-6, 6-1, 10-2.
Joi, 6 august, în sferturile de finală ale probei de simplu se vor disputa meciurile: Nini Gabriel DICĂ (România, nr. 1) - Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 6), Dan Radu MUNTEANU (România) - Ki Lung NG (Hong Kong, nr. 5), Eric Daniel BOGDAN (România) - Peter FAJTA (Ungaria, nr. 3), Lav DASIC (Serbia) - Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
Tot pe 6 iulie, în finala probei de dublu băieţi de la Timişoara se vor confrunta perechile Richard DULGANOV / Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 1) şi Eric Daniel BOGDAN / Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
În continuare, în perioada 7-9 iulie (în calificări) şi 10-16 iulie 2017 (pe un posibil tablou principal), ieşeanul Răzvan Aghion la fi prezent la turneul "Open des jeunes Stade Français - BNP PARIBAS CUP", de la Paris (Franţa), pentru categoria de vârstă 14 ani.
Răzvan Aghion este însoţit la turneul de la Paris de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion.
Rămasă acasă, la Iaşi, antrenoarea şi mama lui Răzvan, Raluca Aghion ne-a declarat astăzi, 6 iulie, următoarele: "La turneul din Franţa vom beneficia de ospitalitate, deoarece organizatorii asigură cazare şi masă tinerilor participanţi. Baza unde se va juca turneul este una extraordinară, cu 30 terenuri de tenis, ceva de vis! Diseară, după ora 18.00, vom afla şi cu cine va juca Răzvan în primul meci de pe tabloul de calificări. Sperăm să ajungă cât mai sus şi să promoveze şi pe tabloul principal. Oricum, el câştigă experienţă în această perioadă, după turneele de la Timişoara şi Paris şi asta e bine pentru cariera lui".
La concursul din Franţa, directorul de turneu va fi Jacques Laurent, iar arbitrul principal Jean-Jacques Sabatier.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1 (6 iulie 2017, ora 20:10): Pe tabloul de calificări de "128" (!!!), Răzvan Aghion (România, favoritul nr. 7) are un prim tur liber. În turul al doilea va juca cu câştigătorul dintre francezii Leo Brunet Manquat şi Maxime Chevalier (wild-card). Baftă Răzvane!
*** UPDATE 2 (8 iulie 2017, ora 16.00):
În turneul de la Paris, în calificări, în turul al II-lea: Leo Brunet Manquat (Franţa) - Răzvan Aghion (România, nr. 7) 7-6 (4), 6-3. Un meci bun totuşi pentru ieşeanul Răzvan Aghion, chiar dacă a pierdut în cadrul unui mare turneu internaţional de categoria 1.

 

La popice, finala Cupei României a veteranilor va avea loc la arena CFR Iaşi

Etapa finală a Cupei României la popice pentru veterani (seniori +50 ani şi sub 50 ani) va avea loc sâmbătă, 8 iulie 2017, de la ora 9.00, la arena CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9.
Vor participa la competiţie 35 de sportivi, de la următoarele cluburi: CS Siderurgica Hunedoara (7 sportivi), ACS KSE Tg. Secuiesc (8), CS CFR Iaşi (2 sportivi, ei fiind Constantin Iftimie şi Sorin Constantin Cotlarciuc), ACS HOGHIZ (6), CS al ORAŞULUI TĂLMACIU (8), ACS CORONA 2010 BRAŞOV (4). Nu vor fi prezenţi în concurs sportivii de la CS de Drept Privat PETROLUL BĂICOI.
După cum ne-a comunicat instructorul sportiv Iulian Nistor (tel. 0730.471.505), din partea FR Popice, ordinea de intrare pe piste de joc, în funcţie de rezultatele cumulate în cele trei etape anterioare, se prezintă astfel:

*** ORA 09:00  (50 +)                           
Pista 1    PACURARIU Elisaveta    C.S. Siderurgica Hunedoara    763 p.d.                  
Pista 2    GHERASIM Neculai    C.S. Siderurgica Hunedoara    535                   
Pista 3    OPRA Bodi Francisc    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    424                   
Pista 4    ----------------------    ----------------------    ----                   
*** ORA 10:00                           
Pista 1    ROTHBECHER Mihai    A.C.S. Hoghiz    1367                   
Pista 2    SZILAGYI Zoltan-Samuel    A.,,C.S. Corona 2010”Braşov    1357                   
Pista 3    INCZE Erno    A.,,C.S. Corona 2010”Braşov    1336                   
Pista 4    LUPULESCU Vasile    C.S. Siderurgica Hunedoara    1327                   
*** ORA 11:00                           
Pista 1    FULOP Arpad    A.C.S. Hoghiz    1412                   
Pista 2    ASZALOS Stefan    A.C.S. Hoghiz    1400                   
Pista 3    COTLARCIUC Sorin C-tin    C.S. CFR Iasi    1399                   
Pista 4    VESTEMEAN Dan    C.S. al Orasului Talmaciu    1383                   
*** ORA 12:00                           
Pista 1    BARA Iosif    A.C.S. Hoghiz    1473                   
Pista 2    BEUCK Erhard Dietrich    C.S. al Orasului Talmaciu    1463                   
Pista 3    JANCSO Carol Csaba    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    1434                   
Pista 4    TOTH Laszlo    A.,,C.S. Corona 2010”Braşov    1430                   
*** ORA 13:00                           
Pista 1    KALMAN Francisc    A.C.S. Hoghiz    1513                   
Pista 2    CIOACA Vasile    C.S. al Orasului Talmaciu    1502                   
Pista 3    EBEL Emilia    C.S. Siderurgica Hunedoara    1488                   
Pista 4    KISS Arcadiu    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    1483                   
*** ORA 14:00                           
Pista 1    HARAN Silvestru    C.S. al Orasului Talmaciu    1558                   
Pista 2    IFTIMIE Constantin    C.S. CFR Iasi    1540                   
Pista 3    DEHELEAN Aurel    C.S. Siderurgica Hunedoara    1521                   
Pista 4     VARDO Oliver    (SUB 50)    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    510                   
*** ORA 15:00 (SUB 50)                           
Pista 1    RADULY Zoltan    A.,,C.S. Corona 2010”Braşov    1348                   
Pista 2    TUDOSA Constantin    A.C.S. Hoghiz    972                   
Pista 3    HATEGAN Radu Cornel    C.S. Siderurgica Hunedoara    927                   
Pista 4    BOGOZI Josef    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    922                   
*** ORA 16:00                            
Pista 1    BALLASH Mircea    C.S. al Orasului Talmaciu    1504                   
Pista 2    KISS Gyorgy    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    1476                   
Pista 3    LAZĂR Cristian Sorin    C.S. al Orasului Talmaciu    1463                   
Pista 4    GELERIU Sorin Daniel    C.S. al Orasului Talmaciu    1408                   
*** ORA 17:00                           
Pista 1    CAZACU Calin-Ioan    C.S. al Orasului Talmaciu    1715                   
Pista 2    SZABO Attila    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    1535                   
Pista 3    DEHELEAN Beni-Aurel    C.S. Siderurgica Hunedoara    1524                   
Pista 4    TAMAS Andras    A.C.S. KSE Tg.Secuiesc    1504                   
Conform regulamentului, în etapa finală de la Iaşi toţi popicarii vor concura de la "zero", iar sportivii clasaţi pe podium vor fi premiaţi de FR Popice cu medalii, diplome şi cupe.
Arbitrul principal al competiţiei este ieşeanul Florin Ciolan, iar FR Popice va fi reprezentată la arena CFR Iaşi de instructorul sportiv Iulian Nistor.
DAN TEODORESCU